Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Kutadgu Bilig panomuz hazırlandı.

Okulumuzda yuruttugumuz Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Nisan ayı  "Beyitini Seç" Etkinliği gercekleştirilecektir. Bu kapsamda panomuz hazırlanmıştır. Öğrencilerimiz panomuzdaki örnek metinlerden ya da kendi bulduklari beyitlerden okuyup bu beyitleri anlamaya ve anlatmaya çalışacaklardır.Yine Bakanlığımızın yaptığı Beyit ezberleme video film yarışmasına katılacaklardır.

Şubat ayı etkinliği Kutadgu Bilig okumalarıdır.Sınıflarda bu okumalar yaptirilacak ve Mart ayı sonuna afiş ve nesne tasarımı yapilarak yarışmaya katılım sağlanacaktır.

Dilimiz Zenginliklerinin projesi kapsamında Safahat sözlüğü olusturuldu .Bu sözlükten yararlanılarak afiş yarışmasına katıldık.Ogrencilerimizin hazırladığı bu afiş ilçemizde birincilik ödülü aldı.Bu proje çalışması okulumuz Türk dili ve edebiyatı öğretmenleri Ebru Büyük ve Neriman Özkaraman başkanlığında devam etmektedir.

Aralık ayı Dilimiz Türkçe Sözlük tasarım yarışmasına katıldık.Bu yarışmaya 11 D sınıfı öğrencileri ile Tanzimat Sözlüğü isimli sözlük tasarımıyla katıldık. Sözlük Çalışması için 11/D sınıfından;

İkbal-Mahmut/Tanzimat Sözlüğü

Ece-Rabia/Serveti Fünun Sözlüğü

Mehmet Akif-Efe Mustafa/Saf Şiir Sözlüğü ile çalışmaya katıldılar.

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Aralık ayı etkinliklerinde EBA üzerinden öğrencilerimiz Safahat Okumaları isimli çevirimici yarışmaya katıldı.