eTwinning

Okulumuz Biyoloji öğretmeni Yaprak BEBEK'in kuruculuğunu yaptığı Technofarmers In Cities eTwinning projesi kapsamında Yeditepe Üniversitesinden değerli akademisyenlerimiz Prof. Dr. Metin Turan ve Doç. Dr Sanem Argın 'İklim Değişikliğinin Yarattığı Yeni Tarım Modelleri' hakkında sunum gerçekleştirmişlerdir.

Öğrencilerimiz geleneksel tarım modellerinin gelecekte yetersiz olduğunun farkına varıp yeni nesil tarım modellerinin gerekliliğini kavramışlardır.

Toplantımıza Ulusal Destek Servisinden Turan Göre ve eTwinning il koordinatörümüz Sinan Sarı da katılım göstererek bizi onurlandırmışlardır.

Okulumuz 11 D sınıfı öğrencileri arasında 15/02/2022 Salı günü konferans salonunda münazara yarışması düzenlendi.Berfe Mocu ,Ahmet Enes Kaymaz,  Mustafa Eren Köroğlu ve Yusuf Güntekin'den oluşan 1.grup " Bireyi suça iten kendisidir." tezini savundular. Zülal Öz, Zeynep Sorucuoğlu, Görkem Ayyıldız ve Sevde Akyüz'den oluşan ikinci grup ise "Bireyi suça iten toplumdur." tezini savundu.  Öykü Naz Ön'ün sunduğu yarışmanın jüri üyeliğini Edebiyat öğretmenlerimiz Ebru Büyük ve Neriman Özkaraman yaptı. Çekişmeli geçen karşılıklı konuşmalar sonucu münazarayı bireyi suça iten kendisidir tezini savunan 1.grup kazandı. Yarışmaya katılan tüm arkadaşlarımızı cesaretlerinden dolayı tebrik ediyoruz.

My School Eco-Stem adlı Erasmus+ hareketliliği için başvuruda bulunan öğrencilerimiz 11.02.2022 Cuma Günü saat 09.40'da okulumuz toplantı salonunda ingilizce sınavına  alınacaklardır. Başvuruda bulunan öğrencilerimize duyurulur.

TechnoFarmers In Cities adlı eTwinning projesinin tanıtımını yapmak üzere proje kurucularından okulumuz öğretmeni Yaprak Bebek ve Ülkün Yalçın Anadolu Lisesi öğretmeni Birsen Sarıtoprak TRT radyo 1 kanalı Günaydın Türkiye programına konuk olmuşlardır.

Okulumuzun kabul edilen "My School Eco-Stem" adlı Erasmus+ projesi çerçevesinde gerçekleştirilecek olan Yurt Dışı Hareketlilik için başvuru yapmak isteyen öğrenci ve öğretmenlerimizin ilgili formları 06.01.2022 Perşembe Günü Saat 17:00'ye kadar doldurmaları rica olunur.

Ara

Okulumuz öğretmenlerinden Elif Duymuş'un partneri olduğu Technofarmers In Cities adlı eTwinning projesi için öğrencilerimizden Yusuf, Hayrünnisa, Ahmet Emre ve Esma, 24 Aralık 2021 tarihinde Gebze Teknik Üniversitesini ziyaret etmişlerdir.

Ara

TechnoFarmers In Cities projemiz kapsamında Başiskele Anadolu Lisesi olarak Gebze Teknik Üniversitesi'ne Topraksız Tarım Seralarını görmek için ziyarete gittik. eTwinning kulübü, 11-B sınıfı öğrencisi Mirza ÇEVİNÇ okulumuz için bu videoyu hazırladı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.

Ara

2021-2022 1. Dönem 2. Ortak Sınavlar 30 Aralık 2021 - 07 Ocak 2022 Tarihleri arasında yapılacaktır.

Kas

"Broaden Your Board Games" isimli eTwinning Projesi Avrupa Kalite Etiketi kazandı. Okulumuz İngilizce öğretmeni Ebru Arıcan ve öğrencilerimizin katılım gösterdiği "Broaden Your Board Games" projesi öncelikle kalite etiketi almış ve sonra Avrupa kalite etiketini de almıştır. Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Eyl

Başiskele Anadolu Lisesi öğrencileri Erasmus Günlerine hazırlanıyor. Erasmus hayallerim konseptli afiş yarışmasına 9. Sınıf öğrencileri afişlerini tasarlayarak katılabilirler. Tasarladıkları afişleri aşağıdaki linke tıklayarak ekleyebilirler.

Haz

Okulumuz ingilizce öğretmeni Elif DUYMUŞ'un kurucu ortağı olduğu On The Tip Of My Tounge adlı e-Twinning projesi final ürünlerinden olan, sorularını projede görev alan 10 öğretmenin hazırladığı "Words To Success" isimli soru bankasına alltaki bağlantıları aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Haz

Başiskele Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Elif Duymuş'un kurucu ortağı olduğu On The Tip Of My Tongue adlı e-Twinning projesi; Türkiye'nin farklı yerel haber sitelerinde yer aldı.